Kuntoutuskoti Päivännousu

Kuntoutuskoti Päivännousu sijaitsee Kontiolahden Lehmossa. Kuntoutuskoti on toiminut jo vuodesta 1999. Tarjoamme palveluasumista mielenterveyskuntoutujille sekä avopalveluita päiväkävijöille sekä intervallikävijöille. Kuntoutuskodissa on yhteensä 12 asukaspaikkaa. Toiminta on laatusertifioitu vuonna 2004. 

Tukiasumista ja päiväkävijöitä

Päiväkävijämme asuvat omassa kodissaan. Tukiasujamme asuvat kuntoutuskodin lähellä sijaitsevissa vuokra-asunnoissa. Vuonna 2012 valmistuneet rivitaloasunnot ovat osa laajenevaa tukiasuntoverkostoa. Rivitaloissa on kahdeksan modernia ja viihtyisää kaksiota, jotka tarjoavat asiakkaille laitoshoitoa kevyemmän asumispalvelun ja kuntouttavan tuen itsenäiseen asumiseen.

Kodinomaisesti

Kuntoutuskoti on nimenomaisesti koti. Yhteisöhoidon periaatteiden mukaisesti asukkailla on omat siivous-, pyykki- ja ruuanvalmistusvuoronsa. Arkeen kuuluu myös asiointi eri virastoissa, kaupassa ja apteekissa.
Kuntoutuskoti sijaitsee Lehmossa lähellä Joensuuta. Joensuun torille on matkaa noin 8 kilometriä. Palvelut, kuten pankki ja apteekki löytyvät reilun kilometrin päästä, kauppaan on matkaa vajaa kilometri. Myös terveysasema, kirjasto ja kioski löytyvät ihan läheltä. Kulkuyhteydet kaupunkiin ja muihin palveluihin ovat hyvät. Bussit kulkevat tunnin välein läheiseltä pysäkiltä.

Itsenäistä arkea

Jokaiselle asiakkaalle nimetään omahoitaja, joka vastaa henkilökohtaisen kuntoutussuunnitelman tekemisestä. Arki sujuu pitkälti itsenäisesti. Intervallishoidossa osa asiakkaista asuu suurimman osan ajasta itsenäisesti. Asiakkailla on mahdollisuus käydä kuntoutuskodilla viikoittain, joka toinen viikko tai kuukausittain tuen ja hoidon tarpeen mukaisesti.

Osa asiakkaistamme on mukana työelämässä. He voivat viivähtää kuntoutuskodissa vaikkapa 1-2 kuukauden jakson, jonka jälkeen on vahvempi olo palata töihin ja itsenäiseen elämään. Kuntoutuskotijakso voi olla tarpeellinen myös silloin, kun halutaan ehkäistä sairaalahoitoon joutumista.

Yhteystiedot

Lehmon Kuntoutuskoti Oy, Kuntoutuskoti Päivännousu Kylmäojantie 58
80710 Lehmo
Puh. 043 218 0614

lehmonkuntoutuskoti@telemail.fi
Näytä sijainti kartalla

dnv-logo 

päivännousu onnela tuuletar