Kuntoutus Päivännousu

Kuntoutus Päivännousu

Tuettua asumista

Kuntoutus Päivännousu tarjoaa tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille sekä avopalveluita päiväkävijöille. Päivännousu sijaitsee Lehmossa lähellä Joensuuta, Joensuun torille on matkaa noin 8 kilometriä. Palvelut, kuten pankkiautomaatti ja apteekki löytyvät kylältä, kauppoja lähellä on kaksikin. Kulkuyhteydet kaupunkiin ja muihin palveluihin ovat hyvät. Bussit kulkevat tunnin välein.

Päiväkävijämme asuvat omissa kodeissaan ja tukiasujamme kuntoutuskodin lähellä sijaitsevissa vuokra-asunnoissa. Yhteisöllisyys kuuluu tuettuun asumiseen vertaistuen ja muun yhdessä tekemisen muodossa. Arkeen kuuluu myös asiointi eri virastoissa, kaupassa ja apteekissa. Kaikki Hoitokoti Virkkulan kuntouttavat ja toiminnalliset ryhmät ovat Päivännousun asiakkaiden vapaasti käytettävissä.

Itsenäistä arkea

Arki Kuntoutus Päivännousussa sujuu pitkälti itsenäisesti. Kotikäynneillä keskustellaan kuntoutumisen etenemisestä ja luodaan yhteistä näkemystä kuntoutumisen tavoitteista, tehdään yhdessä pieniä kodin askareita ja tuetaan muutoinkin itsenäistä elämää. Asiakkaat osallistuvat myös Virkkulassa järjestettäviin kuntouttaviin ryhmiin ja muuhun yhteiseen tekemiseen.  Päiväkävijät osallistuvat yhteisössä erilaisiin kuntouttaviin ja virikkeellisiin ryhmiin sekä kaikkeen yhteiseen tekemiseen.

Osa asiakkaistamme on mukana työelämässä. He voivat viivähtää kuntoutuskodissa vaikkapa 1–2 kuukauden jakson, jonka jälkeen on vahvempi olo palata töihin ja itsenäiseen elämään. Kuntoutuskotijakso voi olla tarpeellinen myös silloin, kun halutaan ehkäistä sairaalahoitoon joutumista.

Kuntoutus Päivännousu

  • Tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille
  • 28 tukiasuntoa
  • Yhteisöhoidon periaate
  • Omahoitaja
  • Kuntoutuskoti toimii myös alan opiskelijoiden työssäoppimispaikkana

Hoitoon hakeminen

Hoitoon hakeminen tapahtuu asiakkaan kotikunnan mielenterveyspalveluiden kautta maksusitoumuksella. Myös itse maksavat asiakkaat ovat meille tervetulleita.  Kerromme mielellämme lisää ja esittelemme palvelujamme ja toimipisteitämme. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuntoutus Päivännousu

Käyntiosoite
Vanha Nurmeksentie 22, 80710 Lehmo

Laskutusosoite
Pappilantie 5, 81100 Kontiolahti

Henkilökunta, puh. 043 218 0614

virkkula@kuntoutuskoti.fi

vastaava@kuntoutuskoti.fi