Hoitokoti Onnela

Hoitokoti Onnela

Koti luonnon keskellä

Hoitokoti Onnela on tehostetun palveluasumisen sekä palveluasumisen yksikkö Pohjois-Karjalan Liperissä Tutjun kylässä. Autolla Liperin keskustaan hurauttaa noin vartissa, Joensuun keskustaan matkaa vajaan tunnin. Liikkumaan pääsee säännöllisesti liikennöivällä bussilla. Lisäksi Onnelan väen käytössä on yksi henkilöauto.

Lähtökohta kaikissa arjen askareissa on, että asioita tehdään yhdessä – ei kenenkään puolesta. Onnelassa asiakkaat hoitavat yhteisöä ja yhteisö hoitaa asiakkaitaan. Kuntoutuskotijakso voi olla tarpeellinen myös silloin, kun halutaan ehkäistä sairaalahoitoon joutumista.

Työntekijöillämme on sovitut vastuualueet, kuten kokkaus, siivous, kiinteistön hoitotyöt, liikunta- ja virkistystoiminta. Vastuuhenkilöt organisoivat asioita ja tekevät monenlaisia askareita yhdessä asiakkaiden kanssa. Usein asiakkaat selviytyvät töistä hienosti Ja kun apua tai ohjausta tarvitaan, sitä on saatavilla.

Osa kyläyhteisöä

Turvallinen ja omatoimisuutta edistävä virikkeellinen ympäristö luo hyvän perustan kuntouttavalle hoidolle. Tutjun kylä on ottanut Onnelan asiakkaat ja henkilöstön hienosti osaksi kyläyhteisöä. Yhdessä tekemistä ja kokemista on vuosien mittaan ollut esimerkiksi yhteinen Uuden Vuoden juhla tai vaikkapa marjasadon keruu. Suuren suosion on saanut myös Onnelan pihassa viikoittain pysähtyvä kauppa-auto.

Onnelassa ollaan lähellä luontoa, keväisiin askareisiin kuuluu myös oman kasvimaan laitto. Puutarhanhoito, marjastus ja sienestys ja kesäkanat tarjoavat terapeuttista tekemistä. Tekemisen ilo ja onnistuminen kannustaa eteenpäin!

Hoitokoti Onnela

  • Tehostettua palveluasumista sekä palveluasumista
  • 27 paikkaa
  • Runsaasti yhteistä oleskelu/harrastetilaa
  • Pääosa huoneista yhden hengen huoneita, muutama kahden hengen huone
  • Kussakin asuinkerroksessa yhteiset wc- ja suihkutilat
  • Mahdollisuus myös lyhyisiin ja tilapäisiin hoitojaksoihin
  • Yhteisöhoidon periaate
  • Työntekijöitä 10, moniammatillinen työryhmä
  • Säännölliset psykiatrian erikoislääkärinkäynnit
  • Onnela toimii myös alan opiskelijoiden työssäoppimispaikkana

Hoitoon hakeminen

Hoitoon hakeminen tapahtuu asiakkaan kotikunnan mielenterveyspalveluiden kautta maksusitoumuksella. Myös itse maksavat asiakkaat ovat meille tervetulleita. Kerromme mielellämme lisää ja esittelemme palvelujamme ja toimipisteitämme. Ota rohkeasti yhteyttä!

Hoitokoti Onnela

Käyntiosoite:
Tutjuntie 179 A, 83160 Tutjunniemi

Laskutusosoite

Pappilantie 5, 81100 Kontiolahti

Yksikön vastaava, arkisin klo 7-14, puh. 0400 252 549
vastaava@hoitokotionnela.fi

Henkilökunta, puh. 040 532 7668

toimisto@hoitokotionnela.fi